Appellatie | Montsant |
Druif | 65% Carignan en 35% Grenache |
Oogstjaar | 2016 |
Vat | 8 tot 10 maanden |
Alcohol percentage | 14.50% |
De arme bodem bestaat hier hoofdzakelijk uit rode klei. De donkere kleur speelt een grote rol bij de rijping van de druiven. De zonnewarmte wordt door de bodem goed opgenomen om later terug af te stralen op de wijnstokken wat de rijping ten goede komt. De zomers zijn droog en het klimaat is overwegend mediterraan met enkele continentale trekjes.
Alcohol percentage: 14.50%
Na de oogst krijgen de druiven een klassieke fermentatie op inox, onder temperatuurcontrole. Als de wijn klaar is, rijpt hij nog 8 à 10 maanden op Franse eik.
Vrij intense robijnrode kleur. De neus is een mengeling van kersen, kruiden, toasting van het vat en na opschudden ook wat mineraliteit. De mond is stevig zonder hard te zijn, goede concentratie. Fruit en vat zijn al goed versmolten, de tannines komen rond over. Goed gemaakte wijn.
Kartonnen doos van 6 flessen.
Drink nu tot 2022.
Vergezelt graag een goed gekruid gerecht van rood vlees.
De naam van de wijn “Rojalet” is Catalaans en betekent “rode boom of rode den”. Het wijnhuis heeft trouwens iets met de kleur rood. Mas Roig betekent “rode bodega”. Deze naam is niet toevallig gekozen, de dominante en typische kleur van de grond in deze regio is de kleur van rode klei.
Geen klantenbeoordelingen op het moment.