Siós Les Creus Bekijk groter

Siós Les Creus

Nieuw product

Rode wijn met vatlagering. Tempranillo en garnacha.

Meer details

11,91 € incl. BTW

Datasheet

Appellatie Costers del Segre
Druif Tempranillo en Garnacha
Oogstjaar 2014
Vat 9 maanden
Alcohol percentage 14.00%

Meer informatie

Bodem en klimaat

Door de uitgestrektheid van het domein bevinden de wijngaarden zich op diverse soorten ondergronden maar alle bodems zijn arm en niet erg diep. De wijngaarden liggen gemiddeld op een hoogte van 300 meter boven de zeespiegel. Het klimaat is mediterraan maar met een duidelijke continentale invloed.Jaarlijkse productie48.000 flessen

Analytische eigenschappen

Alcohol percentage: 14.00.

Vinificatie

De tempranillo is afkomstig van de beste wijngaarden, de opbrengst wordt beperkt tot 5500 kg/ha. De druiven worden geplukt in september en oktober, naargelang de rijpheid. Bij aankomst in de bodega passeren de druiven eerst voorbij de trieertafel; slechte trossen komen er niet in! De vinificatie vindt plaats op inox, onder temperatuurcontrole. Als de wijn klaar is, gaat hij voor 9 maanden op vat, Franse eik, vaten van 300 liter inhoud. Eenmaal op fles rust de wijn nog tenminste een half jaar op het domein voor hij op de markt komt.

Proefnotities

Intense kleur, mooi robijnrood. Is direct open, aantrekkelijk, zacht, veel donker fruit (bessen), tikje vat. Na walsen komt er meer kruidigheid naar boven en een tikje chocolade. De mond biedt ons een fruitige en sappige wijn, goede intensiteit, lekker zacht om te drinken, al goed versmolten. Hij bezit ook frisheid waardoor je er graag een tweede glas van inschenkt.

Presentatie

Kartonnen doos van 6 flessen.

Bewaarpotentieel

De wijn is nu op dronk. Drink tot 2020.

Gastronomie

Deze rode wijn is makkelijk te combineren met de dagelijkse keuken. Eenvoudige vleesgerechten met veel smaak klaargemaakt zijn een goede match. Eveneens aan te bevelen bij een stukje kaas.

Weetjes

Bodegas Costers del Sió bestaat als wijnhuis pas sinds 1998. Het domein werd in 1992 aangekocht door het echtpaar Porcioles-Buixó. Hiermee verwezenlijkten ze hun droom om op het platteland te gaan wonen. Aanvankelijk hadden ze vooral een grote veestapel (koeien, varkens, schapen) maar ze wilden ook heel graag wijn verbouwen en zo werd in 1998 de bodega een feit. Met de hulp van hun kinderen telen ze ondertussen heel wat verschillende variëteiten : tempranillo, grenache, syrah, merlot, chardonnay, pinot noir, cabernet sauvignon, sauvignon blanc.. Ze zijn heel trots op de uiterst moderne technologie waarmee de wijn gemaakt wordt. Het wijnhuis heeft ook een aparte ruimte waar ze microvinificaties uitvoeren. Hier wordt geëxperimenteerd met nieuwe klonen, gezocht naar verbeteringen en dergelijke.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Siós Les Creus

Siós Les Creus

Rode wijn met vatlagering. Tempranillo en garnacha.