Casar de Burbia Blanco Fermentado en barrica Bekijk groter

Casar de Burbia Blanco Fermentado en barrica

Nieuw product

Witte wijn met vatlagering. Godello (100%)

Meer details

Datasheet

Appellatie Bierzo
Oogstjaar 2016
Vat 12 maanden
Alcohol percentage 13.50%

Meer informatie

Bodem en klimaat

De ruim 30 jaar oude wijngaarden van deze cuvée liggen op 600m hoogte op de zuidgerichte flanken van het gebergte Valtuille de Arriba. De bodem bevat hier veel quartz en schiste. De ligging bevordert de optimale rijping van de druif. De hoogte brengt een groot verschil in dag - en nachttemperaturen met zich mee en is zoals steeds bevorderlijk voor de goede verhouding tussen fruit, tannines en aciditeit. Op deze hoogte zorgt een standvastige wind voor het snel opdrogen van de wijnstokken na een regenbui wat de gezondheid van de druiven ten goede komt (minder ziekten).Het bedrijf werd in 1972 opgericht, aanvankelijk als landbouwbedrijf met boomgaarden. Op het einde van de jaren 80 werden de hooggelegen wijngaarden aangekocht en waar nodig herplant (geënt op de oude onderstokken). De bodega bezit nu 27 ha wijngaard.Jaarlijkse productie600 flessen!

Analytische eigenschappen

Alcohol percentage: 13.50.

Vinificatie

Zoals steeds worden alle druiven met de hand geplukt. Kleine kistjes van 10kg druiven komen binnen een paar uur na het plukken toe en worden manueel uitgeselecteerd. De vergisting van de druiven vindt plaats op Franse eik, vaten van 500 liter inhoud. Na de vergisting verblijft de nieuwe wijn nog een jaar op Franse eik waarbij geregeld bâtonnage uitgevoerd wordt.

Proefnotities

De wijn oogt helder en blinkt mooi in het glas. De Casar bezit een complex maar niet opdringerig bouquet. Er komt frisse citrus naar boven, vergezeld van wat mineraliteit. Daarrond en na wat walsen komen ook het witte fruit vrij, de bloemen en de eerder kruidige geuren. In de mond proeven we dat de wijn vatopvoeding genoten heeft. Hij bezit een goede body, een zekere rondeur. De Casar beschikt over een evenwicht tussen volume, smaak en fraicheur!

Presentatie

Houten kistjes van 6 flessen. Ook per fles verkrijgbaar.

Bewaarpotentieel

De Casar de Burbia fermentado en barrica is nu op zijn best. De wijn wordt het best gedronken binnen de 5 à 6 jaar na de oogstdatum.

Gastronomie

Gastronomische visgerechten. Kazen.Omwille van zijn karakter mag deze wijn gerust geschonken worden aan 12°C, niet heel erg koud dus.

Weetjes

Op weg naar Santiago de Compostela wandelt u langsheen de wijngaarden van Casar de Burbia.

Bodem en klimaat

De ruim 30 jaar oude wijngaarden van deze cuvée liggen op 600m hoogte op de zuidgerichte flanken van het gebergte Valtuille de Arriba. De bodem bevat hier veel quartz en schiste. De ligging bevordert de optimale rijping van de druif. De hoogte brengt een groot verschil in dag - en nachttemperaturen met zich mee en is zoals steeds bevorderlijk voor de goede verhouding tussen fruit, tannines en aciditeit. Op deze hoogte zorgt een standvastige wind voor het snel opdrogen van de wijnstokken na een regenbui wat de gezondheid van de druiven ten goede komt (minder ziekten).Het bedrijf werd in 1972 opgericht, aanvankelijk als landbouwbedrijf met boomgaarden. Op het einde van de jaren 80 werden de hooggelegen wijngaarden aangekocht en waar nodig herplant (geënt op de oude onderstokken). De bodega bezit nu 27 ha wijngaard.Jaarlijkse productie600 flessen!

Analytische eigenschappen

Alcohol percentage: 13.50.

Vinificatie

Zoals steeds worden alle druiven met de hand geplukt. Kleine kistjes van 10kg druiven komen binnen een paar uur na het plukken toe en worden manueel uitgeselecteerd. De vergisting van de druiven vindt plaats op Franse eik, vaten van 500 liter inhoud. Na de vergisting verblijft de nieuwe wijn nog een jaar op Franse eik waarbij geregeld bâtonnage uitgevoerd wordt.

Proefnotities

De wijn oogt helder en blinkt mooi in het glas. De Casar bezit een complex maar niet opdringerig bouquet. Er komt frisse citrus naar boven, vergezeld van wat mineraliteit. Daarrond en na wat walsen komen ook het witte fruit vrij, de bloemen en de eerder kruidige geuren. In de mond proeven we dat de wijn vatopvoeding genoten heeft. Hij bezit een goede body, een zekere rondeur. De Casar beschikt over een evenwicht tussen volume, smaak en fraicheur!

Presentatie

Houten kistjes van 6 flessen. Ook per fles verkrijgbaar.

Bewaarpotentieel

De Casar de Burbia fermentado en barrica is nu op zijn best. De wijn wordt het best gedronken binnen de 5 à 6 jaar na de oogstdatum.

Gastronomie

Gastronomische visgerechten. Kazen.Omwille van zijn karakter mag deze wijn gerust geschonken worden aan 12°C, niet heel erg koud dus.

Weetjes

Op weg naar Santiago de Compostela wandelt u langsheen de wijngaarden van Casar de Burbia.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Casar de Burbia Blanco Fermentado en barrica

Casar de Burbia Blanco Fermentado en barrica

Witte wijn met vatlagering. Godello (100%)