Bilogía Bekijk groter

Bilogía

Nieuw product

Rode wijn met vatlagering. Monastrell (50%) en Syrah (50%). 

Meer details

11,47 € incl. BTW

Datasheet

Appellatie Valencia
Druif 50% Monastrell en 50% Syrah
Oogstjaar 2017
Vat 12 maanden
Alcohol percentage 14.00%

Meer informatie

Bodem en klimaat

We bevinden ons hier op een hoogte van 600 tot 700 meter boven de zeespiegel. De wijngaarden strekken zich uit over een oppervlakte van 130 ha. De bodega zelf ligt er middenin. Draai je rond je as, dan zie je enkel wijngaarden, afgezoomd door wat lage begroeiing, een paar partijen bomen en aan de einder de bergen die hen scheiden van de appellaties Alicante en Jumilla. Aan de oostelijke zijde worden ze begrensd door de Middellandse Zee. Klimatologisch bevinden ze zich op de grens tussen continentaal en mediterraan klimaat. Ze profiteren van beide invloeden.Bodega Los Frailes werd opgericht in 1771 en behoort nu toe aan de 13de generatie van dezelfde familie. Ze werken wat oudsher biologisch wat vergemakkelijkt wordt door hun unieke ligging en door het droge klimaat (300 mm regenval per jaar), waardoor ze druiven kunnen telen zonder gebruik te (moeten) maken van pesticiden. Als je door de wijngaard loopt, loop je tussen de klaprozen en margrietjes. Onkruid wordt af en toe wat bijgewerkt, maar niet verwijderd. De bodem is vrij arm. Hierdoor staan de stokken ver uit elkaar: 1 stok per 1.00m op 1.50m.Jaarlijkse productie60.000 flessen

Analytische eigenschappen

Alcohol percentage: 13.50.

Vinificatie

De druiven worden ofwel met de hand ofwel machinaal geoogst, afhankelijk van het perceel. Gezien de nabijheid van de bodega kunnen de druiven meteen onbeschadigd binnengebracht worden. De vinificatie vindt plaats op inox onder temperatuurscontrole. Als de wijn klaar is, gaat hij voor 1 jaar op Amerikaanse eik. Klaren gebeurt hier met bentoniet en niet met eiwit. Zo kunnen ook vegetariërs van deze wijn genieten.

Proefnotities

Helder kersenrood, medium intens. Zuiver, fruit, kersen, zwarte confituur. Heel lichtjes cederhout van de vatlagering. Na opschudden beetje mokka en donker fruit. De 2015 bezit een goede vulling, mooi fruit en is uiterst evenwichtig. De Bilogía is een sappige, ronde wijn met aanwezige maar rijpe tannines, rijke smaken en is steeds heel aangenaam om te drinken.

Presentatie

Kartonnen doos van 6 flessen.

Bewaarpotentieel

Drink nu tot 2019- 2020. Bij voorkeur aan een temperatuur van 18°C.

Gastronomie

Carpaccio van rund afgewerkt met een pittige olijfolie en wat oude parmezaan. Lamskroontje, al dan niet met kruidenkorstje. Oude brokkelkaas. Lekker rundsvlees in het algemeen.

Bekroningen

Op gespecialiseerde vakbeurzen voor biologische wijnen vielen ze reeds meerdere keren in de prijzen.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Bilogía

Bilogía

Rode wijn met vatlagering. Monastrell (50%) en Syrah (50%).