After 3 Bekijk groter

After 3

Nieuw product

Zoete rode wijn met vatlagering. Wijn van biologische wijnbouw. Monastrell (100%) van vieilles vignes

Meer details

15,78 € incl. BTW

Datasheet

Appellatie Valencia
Druif 100% Monastrell
Oogstjaar 2011
Vat 12 maanden
Alcohol percentage 15.50%

Meer informatie

Bodem en klimaat

We bevinden ons hier op een hoogte van 600 tot 700 meter boven de zeespiegel. De wijngaarden strekken zich uit over een oppervlakte van 130 ha. De bodega zelf ligt er middenin. Als je rond je kijkt, zie je dat dit een geïsoleerde productie is. Draai je rond je as, dan zie je enkel wijngaarden, afgezoomd door wat lage begroeiing, een paar partijen bomen en aan de einder de bergen die hen scheiden van de appellaties Alicante en Jumilla. Aan de oostelijke zijde worden ze begrensd door de Middellandse Zee. Klimatologisch bevinden ze zich op de grens tussen continentaal en mediterraan klimaat. Ze profiteren van beide invloeden. Bodega Los Frailes werd opgericht in 1771 en behoort nu toe aan de 13de generatie van de zelfde familie. Ze werken wat oudsher biologisch wat vergemakkelijkt wordt door hun unieke ligging en door het droge klimaat (300 mm regenval per jaar), waardoor ze druiven kunnen telen zonder gebruik te (moeten) maken van pesticiden. Als je door de wijngaard loopt, loop je tussen de klaprozen en margrietjes. Onkruid wordt af en toe wat bijgewerkt, maar niet verwijderd. De bodem is vrij arm (zand en leem). Hierdoor staan de stokken ver uit elkaar: 1 stok per 1.00m op 1.50m. Jaarlijkse productieHeel beperkt, een paar duizend flesjes.

Analytische eigenschappen

Alcohol percentage: 15.50.

Vinificatie

De After 3 wordt gemaakt van de oudste monastrellranken. De stokken moeten minstens 55 jaar oud zijn. De oogst van de overrijpe druiven begint midden november en gebeurt volledig met de hand. Deze overrijpe druiven hebben een zeer hoog suikergehalte dat tijdens de fermentatie omgezet wordt in alcohol. Dit resulteert in een wijn van 15 tot 16 graden alcohol. Hier stopt ook het fermentatieproces op natuurlijke wijze. In de wijn is er dan nog een 6 à 7% natuurlijke restsuiker aanwezig die de zoete toets geeft aan de After 3. Na de gisting rijpt deze wijn nog 1 jaar verder af op eiken vat.

Proefnotities

Donkere kersenkleur. Zwarte en rode vruchten, gedroogd fruit, toetsje honing, ook een vleugje zoete kruidigheid. De mond is rijk, een zoete fruitexplosie. Gelukkig beschikt de After 3 over de aciditeit om het geheel fris te houden

Presentatie

Kartonnen doos van 6 flessen.

Bewaarpotentieel

Drink nu lichtjes gekoeld, zo rond 15°C. Kan nog enkele jaren bewaren.

Gastronomie

Klassiek met gebak waarin droge vruchtjes verwerkt zijn. Met chocolade. Als zoete tegenhanger van een pittige kaas of een hartige pastei/paté.

Bekroningen

90/100 door International Wine Cellar.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

After 3

After 3

Zoete rode wijn met vatlagering. Wijn van biologische wijnbouw. Monastrell (100%) van vieilles vignes