Esteban Martín Blanco

Nieuw product

Witte wijn zonder vatlagering. Chardonnay met een tikje viura.

Meer details

5,97 € incl. BTW

Datasheet

Appellatie Cariñena
Druif 80% Charonnay en 20% Macabeo
Oogstjaar 2020
Vat Geen
Alcohol percentage 13.00%

Meer informatie

Bodem en klimaat

Bodegas Estéban Martín beschikt over de oudste wijngaarden binnen de appellatie Cariñena. De leeftijd varieert van 15 jaar tot 75 jaar oud. De variëteiten die hier verbouwd worden zijn vooral garnacha, daarnaast ook syrah en cariñena (carignan), merlot en cabernet sauvignon. Voor de witte wijn is dit chardonnay. De wijngaarden worden milieuvriendelijk onderhouden, zonder gebruik van schadelijke producten zoals pesticiden. De wijngaarden liggen tussen 400 en 800 meter boven de zeespiegel. Cariñena ligt in het Spaanse binnenland en geniet door zijn ligging van een gematigd continentaal klimaat met koude winters en zeer warme zomers. De regenval is eerder aan de lage kant, voeg daar de “cierzo” aan toe, een koude wind die frequent aanwezig is, en je krijgt een semi-droog klimaat. De bodems in dit gebied zijn zeer verschillend afhankelijk van waar de wijngaarden gelegen zijn.Jaarlijkse productieDe bodega produceert 1.500.000 flessen verdeeld over 5 cuvées. Ze beschikt over 150 ha eigen wijngaard.

Analytische eigenschappen

Alcohol percentage: 13.00.

Vinificatie

De druiven worden zowel manueel als machinaal geplukt, afhankelijk van het perceel en van het type wijn dat gemaakt wordt. Er wordt vooral ’s nachts geoogst omdat het dan het koelst is. Fermentatie vindt steeds plaats in inox vaten, onder temperatuurscontrole.

Proefnotities

Licht strogeel. Open en fruitig, geuren van vers wit fruit, subtiel exotisch toetsje, ook wat lentebloemetjes. Een eerlijke wijn, zonder franjes. De mond is harmonieus en fris, lekker sappig, medium intens.

Presentatie

Kartonnen doos van 6 flessen.

Bewaarpotentieel

Drink jong, bij voorkeur binnen het jaar.

Gastronomie

Ideaal bij lichte, pure voorgerechten zonder zware sauzen. Ook met schaal- en schelpdieren. Aperitief. Heel geschikt voor feestjes, communies, barbecues...

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Esteban Martín Blanco

Esteban Martín Blanco

Witte wijn zonder vatlagering. Chardonnay met een tikje viura.