Esteban Martín Rosado

Nieuw product

Rosé wijn zonder crianza. Garnacha (70%) en Syrah (30%)

Meer details

5,97 € incl. BTW

Datasheet

Appellatie Cariñena
Druif 100% Garnacha
Oogstjaar 2020
Vat Geen
Alcohol percentage 13.50%

Meer informatie

Bodem en klimaat

Bodegas Estéban Martín beschikt over de oudste wijngaarden binnen de appellatie Cariñena. De leeftijd varieert van 15 jaar tot 75 jaar oud. De variëteiten die hier verbouwd worden zijn vooral garnacha, daarnaast ook syrah en cariñena (carignan), merlot en cabernet sauvignon. Voor de witte wijnen zijn dit chardonnay en macabeo (of viura). De wijngaarden worden milieuvriendelijk onderhouden, zonder gebruik van schadelijke producten zoals pesticiden. Ze maken in tegendeel gebruik van de zogenaamde “confusion sexuelle”. De wijngaarden liggen tussen 400 en 800 meter boven de zeespiegel. Cariñena ligt in het Spaanse binnenland en geniet door zijn ligging van een gematigd continentaal klimaat met koude winters en zeer warme zomers. De regenval is eerder aan de lage kant, voeg daar de “cierzo” aan toe, een koude wind die frequent aanwezig is, en je krijgt een semi-droog klimaat. De bodems in dit gebied zijn zeer verschillend afhankelijk van waar de wijngaarden gelegen zijn.Jaarlijkse productieDe bodega produceert 1.500.000 flessen verdeeld over 5 cuvées. Ze beschikt over 150 ha eigen wijngaard.

Analytische eigenschappen

Alcohol percentage: 13.50.

Vinificatie

De druiven worden zowel manueel als machinaal geplukt (afhankelijk van het perceel en van het type wijn dat gemaakt wordt). Er wordt vooral ’s nachts geoogst omdat het dan het koelst is. Fermentatie vindt steeds plaats in inox vaten, onder temperatuurscontrole.

Proefnotities

Heel lichte zalmroze kleur. Frisse, zachtfruitige rosé. De mond is licht en fris, ideaal voor de warme zomerdagen.

Presentatie

Kartonnen doos van 6 flessen.

Bewaarpotentieel

Drink jong, bij voorkeur binnen het jaar.

Gastronomie

Ideaal met een lekkere pasta of een stukje kip met een Provençaals sausje. Bij een pizza met zeevruchten of met hoofdzakelijk tomaten. Een zomerse paëlla. Bij zomerse temperaturen op uw terras als aperitief.

Weetjes

De hoofdstad van het gebied, Zaragoza, is best een bezoekje waard op architecturaal vlak.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Esteban Martín Rosado

Esteban Martín Rosado

Rosé wijn zonder crianza. Garnacha (70%) en Syrah (30%)