Esteban Martín Tinto

Nieuw product

Rode wijn zonder vatlagering. Cariñena, Garnacha

Meer details

5,97 € incl. BTW

Datasheet

Appellatie Cariñena
Druif Garnacha en Syrah
Oogstjaar 2019
Vat Geen
Alcohol percentage 13.50%

Meer informatie

Bodem en klimaat

Bodegas Estéban Martín beschikt over de oudste wijngaarden binnen de appellatie Cariñena. De leeftijd varieert van 15 jaar tot 75 jaar oud. De variëteiten die hier verbouwd worden zijn vooral garnacha, daarnaast ook syrah en cariñena (carignan), merlot en cabernet sauvignon. Voor de witte wijn is dit chardonnay. De wijngaarden worden milieuvriendelijk onderhouden, zonder gebruik van schadelijke producten zoals pesticiden. De wijngaarden liggen tussen 400 en 800 meter boven de zeespiegel. Cariñena ligt in het Spaanse binnenland en geniet door zijn ligging van een gematigd continentaal klimaat met koude winters en zeer warme zomers. De regenval is eerder aan de lage kant, voeg daar de “cierzo” aan toe, een koude wind die frequent aanwezig is, en je krijgt een semi-droog klimaat. De bodems in dit gebied zijn zeer verschillend afhankelijk van waar de wijngaarden gelegen zijn. Jaarlijkse productieDe bodega produceert 1.500.000 flessen verdeeld over 5 cuvées. Ze beschikt over 150 ha eigen wijngaard.

Analytische eigenschappen

Alcohol percentage: 13.50.

Vinificatie

De druiven worden zowel manueel als machinaal geplukt, afhankelijk van het perceel en van het type wijn dat gemaakt wordt. Er wordt vooral ’s nachts geoogst omdat het dan het koelst is. Fermentatie vindt steeds plaats in inox vaten, onder temperatuurscontrole.

Proefnotities

Intense kersenrode kleur, eigen aan een jonge wijn. Heel veel rood fruit, na walsen komt een pittig-kruidig toetsje naar boven. De mond brengt hetzelfde fruit, rond, soepel, aangenaam om te drinken. Goede aciditeit en structuur, medium intens. Zachte wijn die zich makkelijk laat drinken, zelfs lichtjes gekoeld in de zomer.

Presentatie

Kartonnen doos van 12 flessen.

Bewaarpotentieel

Drink jong, bij voorkeur binnen de 2 jaar.

Gastronomie

Goede begeleider bij diverse vleesgerechten. Goede BBQ-wijn, eerlijk, zonder franjes. Kan ook bij een goede paella. All round wijn. Schenk bij voorkeur niet te warm, 16° is ideaal.

Weetjes

De hoofdstad van het gebied, Zaragoza, is op architecturaal vlak best een bezoek waard.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Esteban Martín Tinto

Esteban Martín Tinto

Rode wijn zonder vatlagering. Cariñena, Garnacha