Poco Pico Bekijk groter

Poco Pico

Nieuw product

Rosé wijn zonder vatlagering. Tempranillo (100%)

Meer details

9,44 € incl. BTW

Datasheet

Appellatie Cigales
Druif 100% Temranillo
Oogstjaar 2020

Meer informatie

Bodem en klimaat

De bodem is rijk aan kalk, zeer veel zand en kiezel vermengd met grote, verweerde rolkeien. We bevinden ons op de hoogvlakte van Castilla y León die gevormd wordt door tertiaire en quartaire afzettingen uit het Mioceen. Felix heeft 7,5 ha wijngaarden, de opbrengst per ha ligt laag. Jaarlijkse productieVan de 2013 werden ongeveer 50.000 flessen gebotteld.

Analytische eigenschappen

Alcohol percentage: 12.50.

Vinificatie

De oogst gebeurt zoals steeds grotendeels manueel en gedurende de nacht om de druiven zo koel mogelijk binnen te krijgen. Voorafgaandelijk aan de vinificatie vindt een korte maceratie (8 uur) plaats van de schillen met het vruchtvlees. De gisting vindt plaats op inox cuves van 15.000 liter onder temperatuurcontrole (15,5°C).

Proefnotities

We zien een intense gekleurde -bijna rode- rosé wijn. Blinkt mooi. Aantrekkelijke neus van bosvruchten en rood fruit naast violetjes en florale geuren van donkerrode bloemen. In de mond is hij elegant en mondvullend. Het is een strakke rosé met een volle smaak, die tegelijkertijd fris overkomt. Een verleidelijke en veelzijdige rosé!

Presentatie

Kartonnen doos van 12 flessen.

Bewaarpotentieel

Jong drinken!

Gastronomie

Omdat het niet zo maar een flinterdun roseetje is kun je er wel enkele lekkere schotels bij verzinnen: klassiek maar zeker van toepassing is een goede, stevige paella met alles erop en eraan. Favoriete begeleider blijft de verse moot tonijn, bleu gebakken met een versiering van paprikamousse. Maar deze wijn is ook overheerlijk op een warme zomeravond op het terras. Fles in de ijsemmer, een paar glazen op tafel, enkele frisse hapjes en genieten!

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Poco Pico

Poco Pico

Rosé wijn zonder vatlagering. Tempranillo (100%)