Maudes Bekijk groter

Maudes

Nieuw product

Rode wijn met 13 maanden vat. Tempranillo (85%) en  Merlot (15%).

Meer details

12,95 € incl. BTW

Datasheet

Appellatie Cigales
Druif 85% Tempranillo en 15% Merlot
Oogstjaar 2018
Vat 12 maanden
Alcohol percentage 14.00%

Meer informatie

Bodem

De bodem is rijk aan kalk, zeer veel zand en kiezel vermengd met grote, verweerde rolkeien. We bevinden ons op de hoogvlakte van Castilla y León die gevormd wordt door tertiaire en quartaire afzettingen uit het Mioceen.

Analytische eigenschappen

Alcohol percentage: 14.40%

Vinificatie

De oogst gebeurt in grote mate manueel. De 2017 werd geoogst tijdens de laatste week van september.  Na ontristen en kneuzen wordt vergist met autochtone gisten gedurende 21 dagen in kleine inox cuves van 10.000 liter, onder temperatuurcontrole (niet meer dan 28°C). Persen gebeurt eveneens met een kleine, zachte pers die handmatig bediend wordt. De malolactische gisting gebeurt eveneens op inox. Na een rijping van 13 maanden op vaten van Amerikaanse eik uit Missouri volgen ten minste nog eens 12 maanden flesrijping in de kelders van de bodega. Er wordt uiterst licht gefilterd en geklaard. 

Proefnotities

We zien een intens gekleurde wijn met stevige tranen. Expressief aroma, pruimen en donkere bessen. We ruiken ook de subtiele toetsen van de vatlagering.    In de mond proeven we zwart fruit, bosbessen, het getoaste van het vat. Deze wijn is evenwichtig, vrij sappig en krachtig, goede afdronk. Gun de 2017 bij voorkeur nog een paar maanden in uw kelder. Haal hem boven vanaf de herfst.

Presentatie

Kartonnen kist van 6 flessen.

Bewaarpotentieel

De 2017 is pas sinds februari 2020 op de markt, u kunt u hem zeker nog bewaren tot 2026.  

Gastronomie

Omdat het een vrij stevige wijn is met aanwezige (doch mooie) tannines maar ook met zeer veel fruit en fraîcheur, kan deze wijn wel één en ander aan, zeker in het winterseizoen. Hij is dus goede maatjes met stoofpotjes en dat mag everzwijn zijn. Ook niet te versmaden bij het fijnere wildwerk. Kan ook bij delicater wit vlees zoals Mechelse koekoek op voorwaarde dat de begeleiding wat steviger is (morieljes, bospaddenstoelen). Ontkurk de wijn in zijn jeugd een uurtje op voorhand en schenk in brede glazen. Decanteren mag. Liefst aan 18°C serveren.

Weetjes

Het wijngebied Cigales kreeg voor 2012 de beoordeling “zeer goed”. Felix heeft slechts een paar ha wijngaarden. De opbrengst wordt beperkt tot 36 hl/ha.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Maudes

Maudes

Rode wijn met 13 maanden vat. Tempranillo (85%) en  Merlot (15%).