Príncipe de Viana Chardonnay Bekijk groter

Príncipe de Viana Chardonnay

Nieuw product

Witte wijn met 3 maanden vatrijping. Chardonnay (100%)

Meer details

9,23 € incl. BTW

Datasheet

Appellatie Navarra
Druif 100% Chardonnay
Oogstjaar 2020
Vat 3 maanden
Alcohol percentage 13.50%

Meer informatie

Bodem en klimaat

De appellation Navarra is de directe buur van Rioja. Bodegas Príncipe de Viana ligt in het zuiden van de appellation Navarra, net zoals 250 van de 500 ha wijngaard die ze bezitten. Door de grote oppervlakte hebben we hier ook te maken met diverse bodems: heel veel klei bedekt met ronde platte stenen maar evengoed zanderige bodems. Er zijn wijngaarden aangelegd op 200 meter hoogte, andere vinden we terug op 400 meter hoogte. De druif wordt aangeplant in functie van de ondergrond. Weerstations in de wijngaarden en vernuftige irrigatiesystemen zorgen voor het welzijn van de planten.

Analytische eigenschappen

Alcohol percentage: 13.50.

Vinificatie

De wijn wordt gevinifieerd op Franse en op Amerikaanse eik en verblijft na de vergisting nog een drietal maanden “sur lie” op hetzelfde vat. Toch is hij niet overoaked!

Proefnotities

Lichtgouden, blinkende wijn. Fruit, opvallend citrusfris. De 3 maanden vatrijping op nieuwe Amerikaanse eik uiten zich in een fijne gerookte houttoets. In de mond vinden we het fruit van de citrusvruchten terug, samen met een mooie portie glycerol die de wijn een aangename, lichte romigheid en goede vulling verschaft.

Presentatie

Kartonnen doos van 6 flessen.

Bewaarpotentieel

Dit type chardonnay kun je nu reeds drinken. Goed tot eind 2019. Deze wijn is niet bedoeld om langer te bewaren, dan verliest hij zijn charme. Schenk koel.

Gastronomie

Prima bij een gerookte visschotel. Lekker bij kabeljauw (of een andere stevige witte vis) met een witte wijnsaus of een lichtromige saus.

Weetjes

Príncipe de Viana is een groot maar zeer goed aangeschreven bedrijf dat zeer veel zorg besteedt aan zijn wijnen. Het wijnhuis heeft een capaciteit van 15.000 vaten. Príncipe de Viana heeft ook een eigen kuiperij en maakt haar vaten uit diverse origines van eik (Europese en Amerikaanse eiksoorten).

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Príncipe de Viana Chardonnay

Príncipe de Viana Chardonnay

Witte wijn met 3 maanden vatrijping. Chardonnay (100%)