Príncipe de Viana Crianza Edición Limitada Bekijk groter

Príncipe de Viana Crianza Edición Limitada

Nieuw product

Rode wijn met 14 maanden vatrijping. Merlot (50%), Tempranillo (25%) en Cabernet Sauvignon (25%). 

Meer details

11,54 € incl. BTW

Datasheet

Appellatie Navarra
Druif 50% Merlot, 25% Tempranillo en 25% Cabernet Sauvignon
Oogstjaar 2016
Vat 14 maanden
Alcohol percentage 13.50%

Meer informatie

Bodem en klimaat

De appellation Navarra is de directe buur van Rioja. Bodegas Príncipe de Viana ligt in het zuiden van de appellation Navarra, net zoals 250 van de 500 ha wijngaard die ze bezitten. Door de grote oppervlakte hebben we hier ook te maken met diverse bodems: heel veel klei bedekt met ronde platte stenen maar evengoed zanderige bodems. Er zijn wijngaarden aangelegd op 200 meter hoogte, andere vinden we terug op 400 meter hoogte. De druif wordt aangeplant in functie van de ondergrond. Weerstations in de wijngaarden en vernuftige irrigatiesystemen zorgen voor het welzijn van de planten.

Analytische eigenschappen

Alcohol percentage: 13.50.

Vinificatie

De druiven voor deze speciale editie zijn afkomstig van 3 verschillende wijngaarden : El Carrascal (de tempranillo), El Crucero (de merlot) en La Muga (de cabernet sauvignon). De wijn wordt klassiek gevinifieerd op inox. Als de wijn klaar is, wordt hij voor 14 maanden op vat gelegd, in hoofdzaak op Franse eik. Daarna volgt nog een verplichte rust op fles van ongeveer een jaar.

Proefnotities

Robijnrood en blinkend. De merlot geeft ons veel rood fruit : kersen, pruimen, zelfs aardbei. De cabernet sauvignon en de tempranillo zorgen voor de stevigere inbreng. Ook een beetje kruidigheid van de vatlagering. In de mond vinden we een volle wijn met een zachte textuur. We proeven dezelfde fruitige en kruidige toetsen, evenwichtig, goede structuur, zacht van smaak, ronde tannines. De Edición Limitada is een heel charmante wijn.

Presentatie

Kartonnen doos van 6 flessen.

Bewaarpotentieel

U kunt hem nu reeds drinken. Hij blijft zeker nog in vorm tot eind 2022. Decanteren is niet nodig. Schenk bij voorkeur rond 18°C.

Gastronomie

Deze wijn kan vlot ingezet kan worden bij diverse bereidingen met rood vlees. Zeker te proberen met eendenborst, vergezeld van een eerder fruitige garnituur.

Weetjes

Príncipe de Viana is een groot maar zeer goed aangeschreven bedrijf dat zeer veel zorg besteedt aan zijn wijnen en een capaciteit heeft van 15.000 vaten. Príncipe de Viana heeft ook een eigen kuiperij en maakt haar vaten uit diverse origines van eik (Europese en Amerikaanse eiksoorten).

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Príncipe de Viana Crianza Edición Limitada

Príncipe de Viana Crianza Edición Limitada

Rode wijn met 14 maanden vatrijping. Merlot (50%), Tempranillo (25%) en Cabernet Sauvignon (25%).