Príncipe de Viana Reserva Bekijk groter

Príncipe de Viana Reserva

Nieuw product

Rode wijn met 14 maanden vatrijping, de helft op Amerikaanse, de helft op Franse eik. Tempranillo (65%), merlot (20%) en cabernet sauvignon (15%)

Meer details

11,30 € incl. BTW

Datasheet

Appellatie Navarra
Druif 65% Tempranillo, 20% Merlot en 15% Cabernet Sauvignon
Oogstjaar 2015
Vat 14 maanden
Alcohol percentage 13.50%

Meer informatie

Bodem en klimaat

De appellation Navarra is de directe buur van Rioja. Bodegas Príncipe de Viana ligt in het zuiden van de appellation Navarra, net zoals 250 van de 500 ha wijngaard die ze bezitten. Door de grote oppervlakte hebben we hier te maken met diverse bodems: heel veel klei bedekt met ronde platte stenen maar evengoed zanderige bodems. Er zijn wijngaarden aangelegd op 200 meter hoogte, andere vinden we terug op 400 meter hoogte. De druif wordt aangeplant in functie van de ondergrond. Weerstations in de wijngaarden en vernuftige irrigatiesystemen zorgen voor het welzijn van de planten.

Analytische eigenschappen

Alcohol percentage: 13.50.

Vinificatie

Na de oogst worden de druiven ontrist en klassiek gevinifieerd op inox. De alcoholische gisting duurt ongeveer 12 dagen en vindt plaats onder temperatuurscontrole (maximum 30°C). Als de wijn klaar is, wordt hij voor minstens een jaar op vaten gelegd, de tempranillo gaat op Amerikaanse eik, de merlot en cabernet op Franse eik. Daarna volgt nog een verplichte rust op fles van twee jaar.

Proefnotities

Donkere, diepe kleur. Complex en krachtig aroma van rood fruit, bij opschudden fijne kruidigheid van rozemarijn. Ook een tikkeltje koffie en vanille van het vat. Bij het verouderen ontwikkelt de wijn wat bosgeuren en een snuifje leder. In de mond vinden we een sappige wijn met body en een goede structuur. Het aanwezige fruit is goed versmolten met de kruidige toetsen van de vatlagering. De tannines zijn fluwelig. Dit is een charmante wijn.

Presentatie

Kartonnen doos van 6 flessen.

Bewaarpotentieel

De reserva 2014 is sinds enkele maanden op de markt. Je kunt hem nu reeds drinken maar je mag hem rustig nog een jaar of vier/vijf bewaren. Decanteren is niet nodig. Schenk bij voorkeur rond 18°C.

Gastronomie

Deze wijn is een heerlijke herfst – en winterwijn die gemakkelijk ingezet kan worden bij diverse wildgerechten of pruttelende stoofpotjes.

Weetjes

Príncipe de Viana is een groot maar zeer goed aangeschreven bedrijf dat zeer veel zorg besteedt aan zijn wijnen en capaciteit heeft voor 15.000 vaten. Príncipe de Viana heeft ook een eigen kuiperij en vervaardigt haar vaten uit diverse origines van eik (Europese en Amerikaanse eiksoorten).

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Príncipe de Viana Reserva

Príncipe de Viana Reserva

Rode wijn met 14 maanden vatrijping, de helft op Amerikaanse, de helft op Franse eik. Tempranillo (65%), merlot (20%) en cabernet sauvignon (15%)