Petit Siós Tinto Bekijk groter

Petit Siós Tinto

Nieuw product

Rode wijn met 4 maanden vatlagering. Tempranillo(45%), Cabernet Sauvignon(40%) en 15% rode Grenache.

Meer details

9,99 € incl. BTW

Datasheet

Appellatie Costers del Segre
Druif 45% Tempranillo, 40% Cabernet Sauvignon en 15% Grenache
Oogstjaar 2019
Vat 4 maanden
Alcohol percentage 12.50%

Meer informatie

Bodem en klimaat

Door de uitgestrektheid van het domein bevinden de wijngaarden zich op diverse soorten ondergronden maar alle bodems zijn arm en niet erg diep. De wijngaarden liggen gemiddeld op een hoogte van 300 meter boven de zeespiegel. Het klimaat is mediterraan maar met een duidelijke continentale invloed. Jaarlijkse productie95.000 flessen

Analytische eigenschappen

Alcohol percentage: 12.50.

Vinificatie

De druiven worden geplukt in september en oktober, per soort en naargelang de rijpheid. Bij aankomst in de bodega passeren de druiven eerst voorbij de trieertafel; slechte trossen komen er niet in! De vinificatie vindt plaats op inox, onder temperatuurscontrole, 22°C, en gebeurt langzaam. Elk van de drie druiven wordt apart vergist, assemblage gebeurt nadien. Na assemblage blijft de jonge wijn vier maanden op vat van Franse eik.

Proefnotities

Intens robijnrood. Zeer veel donker fruit. De mond is sappig, we proeven lekker veel zwart fruit, ook een beetje koffie-chocolade. De tannines zijn aanwezig maar ok. Dit is een sappige, volle wijn met een goede balans.

Presentatie

Kartonnen doos van 6 flessen.

Bewaarpotentieel

Drink nu tot 2018.

Gastronomie

Deze rode wijn met toch een zekere body kan best wel de iets pikantere, meer gekruide keuken aan. In de zomer ook bij de betere BBQ, een dikke steak op de grill... Eveneens aan te bevelen bij een stukje kaas.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Petit Siós Tinto

Petit Siós Tinto

Rode wijn met 4 maanden vatlagering. Tempranillo(45%), Cabernet Sauvignon(40%) en 15% rode Grenache.