Campo Nuevo Tinto

Nieuw product

Rode wijn zonder vatlagering. Tempranillo (100%)

Meer details

6,13 € incl. BTW

Datasheet

Appellatie Navarra
Oogstjaar 2019
Vat Geen
Alcohol percentage 13.50%

Meer informatie

Bodem en klimaat

De appellation Navarra is de directe buur van Rioja. Bodegas Príncipe de Viana ligt in het zuiden van de appellation Navarra, net zoals 250 van de 500 ha wijngaard die ze bezitten. Door de grote oppervlakte hebben we hier te maken met diverse bodems: heel veel klei bedekt met ronde platte stenen maar evengoed zanderige bodems. Er zijn wijngaarden aangelegd op 200 meter hoogte, andere vinden we terug op 400 meter hoogte. De druif wordt aangeplant in functie van de ondergrond. Weerstations in de wijngaarden en vernuftige irrigatiesystemen zorgen voor het welzijn van de planten. Jaarlijkse productiePríncipe de Viana is een groot maar zeer goed aangeschreven bedrijf dat zeer veel zorg besteedt aan zijn wijnen en capaciteit heeft voor 15000 vaten.

Analytische eigenschappen

Alcohol percentage: 13.00.

Vinificatie

Na de oogst worden de druiven ontrist en klassiek gevinifieerd op inox onder temperatuurscontrole (maximum 25°C). Deze fermentatie duur zowat 10 dagen. Als de wijn klaar is, wordt hij geklaard en gefilterd. Na het bottelen krijgt hij nog een paar maanden flesrust voor hij op de markt komt.

Proefnotities

Heldere kersenrode kleur. Eerlijk aroma van jonge, rode vruchten. In de mond vinden we een sappige, soepele wijn, lekker fruitig.

Presentatie

Kartonnen doos van 6 flessen.

Bewaarpotentieel

Jong drinken.

Gastronomie

Deze wijn doet het goed bij de dagelijkse keuken. Prima barbecue wijn. Breed inzetbaar bij feestjes, recepties….

Weetjes

Príncipe de Viana heeft ook een eigen kuiperij en vervaardigt haar vaten uit diverse origines van eik (Europese en Amerikaanse eiksoorten).

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Campo Nuevo Tinto

Campo Nuevo Tinto

Rode wijn zonder vatlagering. Tempranillo (100%)