Expresión

Nieuw product

Witte wijn zonder vatlagering. Treixadura (100%)

Meer details

12,55 € incl. BTW

Datasheet

Appellatie Ribeiro
Druif 100% Treixadura
Oogstjaar 2019
Vat Geen
Alcohol percentage 13.00%

Meer informatie

Bodem en klimaat

We bevinden ons hier vrij dicht bij de Atlantische Oceaan en dat voel je. De temperaturen schommelen van een 35°C in de zomer tot lichte vries in de winter. Ribeiro geniet van een 2000-tal zonne-uren per jaar en krijgt 900 mm regen te verwerken. De wijngaarden bevinden zich hier gemiddeld op 150 à 300 meter boven de zeespiegel, zowel in de dalen als op de flanken van de hellingen. De bodems zijn overwegend zanderig (met veel keien) met graniet in de ondergrond.Jaarlijkse productieVan de cuvée Expresión worden jaarlijks slechts 30.000 flessen gemaakt.

Analytische eigenschappen

Alcohol percentage: 13.00.Ph: 3.10.

Vinificatie

Alle druiven worden met de hand geplukt! Kleine plastic kistjes met zowat 16 kg druiven komen zodoende ongeschonden toe in de bodega. De vinificatie vindt plaats op inox, onder temperatuurscontrole,

Proefnotities

licht goudgeel, blinkend. Open neus, zuiver, vrij aromatisch, fruitig. De mond is vrij vol voor een witte wijn, sappig en fruitig met een zalvende toets en grote fraîcheur. Middellange, fruitige afdronk.

Presentatie

Kartonnen doos van 6 flessen.

Bewaarpotentieel

Drink jong, binnen de 3 jaar na oogst. Bij voorkeur aan een temperatuur van 10 à 12°C.

Gastronomie

Wie Ribeiro zegt, denkt automatisch aan schaal- en schelpdieren en vis. Gezien het stevige karakter van deze wijn zou ik gaan voor een vette vis zoals zalm en die mag dan in een korstje bladerdeeg geserveerd worden. Heel goed met tomaat-garnaal. BekroningenDe voorbije jaargangen 2004, 2005, 2006 en 2007 kregen diverse onderscheidingen toegekend, waaronder een gouden (2004) en zilveren (2005) medaille op de Concours Mondial de Bruxelles, goede recensies in diverse lokale en internationale vakbladen en wijngidsen (oa Guía Peñin).

Weetjes

De Bodega, Adegas Pazo do Mar, werd pas in 2002 opgericht. De familie Méndez is echter reeds enkele generaties actief in de wijnwereld. De bodega vinden we terug in de gemeente Feá, in de provincie Ourense. Pazo do Mar is uitgerust met de modernste technologie. De combinatie van de nieuwste vinificatietechnieken gekoppeld aan de jarenlange ervaring levert de wijnen op die zij graag maken: wijnen met veel frisheid én personaliteit. Rond de bodega in Ribeiro staan de traditionele druiven treixadura, godello en torrontés aangeplant maar daarnaast ook meer en meer albariño.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Expresión

Expresión

Witte wijn zonder vatlagering. Treixadura (100%)